Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ – Επιτέθηκαν στον Πατούλη

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών όταν έφτασε η πορεία περισσότερων από δυο χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων. Στο υπουργείο πέταξαν σκουπίδια και έβαλαν φωτιά ενώ επιχείρησαν να σπάσουν τα ρολά προστασίας του κτιρίου για να εισβάλλουν μέσα.

Μάλιστα, συμβασιούχοι αλλά και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) επιτέθηκαν με μπουκάλια, σκουπίδια και αυγά κατά του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργου Πατούλη o oποίος συναντάται με τον υπουργό Εσωτερικών Πανό Σκουρλέτη στο γραφείο του στο υπουργείο. Νωρίτερα, ο κ. Πατούλης και συνεργάτες του χρειάστηκε να χτυπήσουν την πόρτα του παρακείμενου υπουργείου Εργασίας, που είχε κατεβάσει τα ρολά, για να φυγαδευτεί κάτι που έγινε.

Έξω από τη Βουλή εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι των δήμων, ενώ μετά την ολιγόλεπτη ένταση που επικράτησε νωρίτερα, πλέον, επικρατεί ηρεμία. Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημερώνει αυτήν την ώρα τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για το αίτημα των διαδηλωτών σχετικά με τη μόνιμη εργασία. 

Σημειώνεται ότι σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής υπάρχει έντονο πρόβλημα καθαριότητας, με σωρούς σκουπιδιών, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να μην γίνεται καθόλου ή να γίνεται με προβλήματα.

Η κινητοποίηση των εργαζόμενων έρχεται ενώ η χώρα οδεύει προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Σήμερα Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική διατύπωσε πάντως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Πηγή: skai.gr