Κλείσιμο

Η ΝΔ δεν αποκλείει πρόταση μομφής για την υπόθεση Καμμένου και Γιανουσσάκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής για τις φερόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιανουσσάκη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του Noor 1, άφησε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι τόσο μεγάλες οι αποκαλύψεις και συγκλονιστικά αυτά που ακούμε που δημιουργήσουν αναμφίβολα μεγάλα πολιτικά γεγονότα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας μάλιστα πως η υπόθεση «δεν θα καταλήξει καλά» για τον κ. Καμμένο.

Εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθούν να «καλύψουν» τον υπουργό Άμυνας, όμως εάν στο τέλος αποδειχτεί ότι ο κ. Καμμένος έχει διαπράξει παρανομία, τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη.

Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε μάλιστα για το ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης στην όλη υπόθεση, λέγοντας αιχμηρά πως έχει εντυπωσιαστεί από τη σπουδή που έχει επιδείξει ο Σταύρος Κοντονής στην υπεράσπιση του κ. Καμμένου.

«Να είναι πιο προσεκτικός ο υπουργός Δικαιοσύνης από δω και εμπρός», είχε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή για το θέμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνει την ευκαιρία στον κυβερνητικό εταίρο να απαντήσει ευθέως εάν όντως συνομίλησε με τον ισοβίτη και να κριθεί να βάση τις απαντήσεις του.

Αν ο κ. Καμμένος παραδεχτεί ότι έχει μιλήσει με τον Γιανουσσάκη οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να ασχοληθούν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές, γιατί θα πρόκειται για «κατάφορη παράβαση των νόμων», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αν πάλι ο υπουργός Άμυνας ισχυριστεί ότι δεν επικοινώνησε με τον ισοβίτη αλλά αργότερα αποδειχτεί ότι έλεγε ψέματα τότε «θα πρέπει να ψάξει τρύπα να κρυφτεί», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr