Δεν συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του ΥΠΡΟΠΟ οι κάτοικοι του Μενιδίου (upd)

Άνοιξε, αργά το βράδυ της Τρίτης, η λεωφόρος Κατεχάκη στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Την Κατεχάκη είχαν κλείσει και στα δύο ρεύματα κάτοικοι του Μενιδίου που ήθελαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα έξω από το υπουργείο.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ζητώντας να φύγουν οι έμποροι ναρκωτικών από την περιοχή τους, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφε «Διεκδικούμε, απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Υπομονή τέλος».

Ζήτησαν να ανεβεί στο υπουργείο πενταμελής επιτροπή για να συναντηθεί με εκπρόσωπό του και από το υπουργείο τούς ειπώθηκε ότι μπορούν να ανέβουν μόνο δυο άτομα, κάτι που οι συγκεντρωμένοι δεν το δέχθηκαν.

Την Τρίτη το βράδυ έξαλλου, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Μενιδίου ενάντια στην παραβατικότητα και τον ρατσισμό.

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μπαλάφας υπερασπίστηκε το έργο του Νίκου Τόσκα λέγοντας ότι «τα τελευταία χρονιά έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση στο Μενίδι αλλά αυτό δεν εμποδίζει να συμβεί ‘’μια στραβή’’, όπως συνέβη τώρα».

Την ίδια ώρα, στην περιοχή εκφράζεται ανησυχία από τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις εξτρεμιστικών στοιχείων που προκάλεσαν τη Δευτέρα για τρίτη φόρα σοβαρά επεισόδια και επιθέσεις σε σπίτια Ρομά της περιοχής.
Πηγή: skai.gr