Τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στο χτύπημα Παπαδήμου εξετάζει η Αστυνομία

Τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου εξετάζει η Αστυνομία, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη διαδρομή που ακολούθησε το παγιδευμένο δέμα προτού φτάσει στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται εάν υπήρξαν λάθη στην εκτέλεση των πρωτοκόλλων ασφαλείας ή εάν οι δράστες έχουν βρει τρόπο να ξεπερνούν τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το τρομο-δέμα φαίνεται πως ελέγχθηκε στο μηχάνημα ακτινών της Βουλής, κι όχι στο μηχάνημα της ΤτΕ όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Το εν λόγω σενάριο ενισχύεται τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Παπαδήμος του είπε ότι παρέλαβε το πακέτο στο σπίτι του. Η αλληλογραφία που φτάνει στην οικία του πρώην κεντρικού τραπεζίτη ελέγχεται κανονικά στο κοινοβούλιο, όχι στην κεντρική τράπεζα.

Επιπλέον, με βάση τις έως τώρα διαρροές από τις Αρχές, οι ερευνητές έλεγξαν το σύστημα ασφαλείας της ΤτΕ και διαπίστωσαν πως το επίμαχο δέμα δεν φαίνεται να εξετάστηκε στο εκεί μηχάνημα.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, όμως το modus operandi θυμίζει τα τρομο-δέματα που στάλθηκαν τον Μάρτιο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου μία υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά ανοίγοντας το πακέτο.

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε ισχυριστεί πως ήταν υπεύθυνη για το δέμα προς τον γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Άλλα παγιδευμένα δέματα είχα βρεθεί στη συνέχεια στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, με παραλήπτες επιφανείς έλληνες και ευρωπαίους αξιωματούχους.
Πηγή: skai.gr