Κλείσιμο

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι έχουν εξαγγείλει για σήμερα κινητοποιήσεις εναντίον των νέων μέτρων.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε 24ωρη γενική απεργία και σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σε συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά καλεί στις 10:00 το ΠΑΜΕ.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, που απεργούν και αύριο.

Την 24ωρη απεργία στηρίζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και καλεί όλους τους γιατρούς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ ΟΤΑ), οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η Ομοσπονδία Τελωνειακών (ΠΟΕ ΔΟΥ, ΟΤΥΕ, ΟΣΥΟ) αλλά και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ)

Μετ΄ εμποδίων θα διεξάγονται σήμερα οι συγκοινωνίες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα λεωφορεία σήμερα αλλά και αύριο θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

Τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ.

Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Λόγω 24ωρης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ, ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - αεροδρόμιο.

Έως τα μεσάνυχτα δε θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού Σιδηρόδρομο.

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με την κήρυξη δύο 48ωρων πανελλαδικών απεργιών ως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (την Τετάρτη) δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Πηγή: skai.gr