Πετρόπουλος: Εντός διμήνου η ΚΥΑ για εξόφληση ασφαλιστικών οφειλών

Σε δύο μήνες από σήμερα θα έχουν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων την πλήρη εικόνα για τον αριθμό των δόσεων με τις οποίες θα μπορούν να αποπληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος, δηλώνοντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση βρίσκεται ήδη σε επεξεργασία.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκαθάρισε πως ο νόμος επιτρέπει ήδη την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων και των επιχειρήσεων που έχουν χρέη άνω των 3.000 ευρώ αποκλειστικά προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμη κι αν αυτές δεν ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Οι λεπτομέρειες θα περιλαμβάνονται στην επικείμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Μάλιστα ο υφυπουργός υποστήριξε ότι το μοντέλο που επεξεργάζονται στο υπουργείο βασίζεται στην αποπληρωμή βάσει του προφίλ του κάθε οφειλέτη, το οποίο θα κρίνει ποιοι θα ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων και ποιοι θα ξεχρεώσουν σε λιγότερες.

«Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην λειτουργήσει ισοπεδωτικά αυτή η ευχέρεια. Να μην δίνει, δηλαδή, ο καθένας επειδή έτσι θέλει 120 δόσεις, αλλά γιατί έτσι μπορεί. Γιατί αν μπορεί να καταβάλει την οφειλή του σε 30 ή σε 40 δόσεις, με βάση το προφίλ, θα είναι 30 ή 40 οι δόσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Το ζήτημα είχε θέσει με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, από το τελευταίο τρίμηνο του 2016 έως το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφηκε αύξηση κατά 11.000 των ενταγμένων σε ρυθμίσεις που τις απώλεσαν.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά