Ο Θεοδωράκης κατέθεσε τα στοιχεία για τα εξοπλιστικά

Τα στοιχεία τριών τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους αναφέρθηκε και από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, κατέθεσε στην ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους επίμαχους λογαριασμούς που φέρεται να σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τόνισε ότι «τα μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος πρέπει να βρουν απαντήσεις».

Πάντως σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Καθημερινής" την περασμένη Κυριακή, για τον πρώην υπουργό απεστάλη στις ελληνικές δικαστικές αρχές, προ δεκαπενθημέρου περίπου ενημέρωση από τις ελβετικές αρχές, ότι έχουν εντοπιστεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δύο λογαριασμοί σε πιστωτικά ιδρύματα που φέρεται να σχετίζονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Μετά ταύτα η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής για να αποσταλούν τα στοιχεία των λογαριασμών, αλλά και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου προκειμένου να ερευνηθούν στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν επί υπουργείας Παπαντωνίου, όπως για τις φρεγάτες και τα άρματα Λέοπαρντ.

Μετά την κατάθεσή του στην ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια για εκείνη την περίοδο. Το Ποτάμι ενισχύει την προσπάθεια της ανεξάρτητης δικαιοσύνης να βρει απαντήσεις, το ίδιο κάνουμε και στη Βουλή , το ίδιο θα κάνουμε και στην προανακριτική. Για εμάς τα μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος πρέπει να βρουν απαντήσεις. Πρέπει να μάθουμε πόσο έχει ζημιωθεί η χώρα, πόσο έχει ζημιωθεί η κοινωνία. Ενισχύουμε, λοιπόν, με κάθε τρόπο τις δικαστικές αρχές».

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου