Τον Απρίλιο η δημοπρασία του 5ου τμήματος του οδικού άξονα «Πάτρα - Πύργος»

Στις 4 Απριλίου θα διενεργηθεί η δημοπρασία από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, για την ανάδειξη του αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή του πέμπτου τμήματος, μήκους 14,5 χιλιομέτρων, του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 67,8 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ, ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 42 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, για την συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται από τους συμμετέχοντες η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων τριών ευρώ.

Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η παροχή εγγύησης καλής εκτέλεσης, το ύψος της οποίας καθορίζεται σε ποσοστό 5% επί της αξίας της σύμβασης, χωρίς ΦΠΑ και κατατίθεται πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης καταπίπτει στην περίπτωση παράβασης των όρων της σύμβασης.

Οι εγγυητικές επιστολές εκδίδονται από πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη μέλη της ΕΕ. Μπορούν επίσης να εκδίδονται από το ΤΜΕΔΕ (Τομείς Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), το ταμείο των μηχανικών ή να παρέχονται με γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με παρακατάθεση σε αυτό του αντίστοιχου χρηματικού ποσού.

Προσωρινός ανάδοχος για τα τέσσερα πρώτα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα Πύργος, έχει κηρυχθεί η κατασκευαστική εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., της οικογένειας Καλογρίτσα.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας