Παρέμβαση εισαγγελέα για την παραπληροφόρηση για το ΚΕΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν διαφημίσεις για επί πληρωμή ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Έπειτα από ενέργειες του υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ήδη εισαγγελική έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και τις παρεχόμενες ελλιπείς πληροφορίες.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, δεν υπάρχει ανάγκη να απευθύνονται οι πολίτες με τις ερωτήσεις τους σε οποιονδήποτε αναρμόδιο προσφέρει, επί πληρωμή, πληροφορίες για το ΚΕΑ, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να λάβουν ελλιπείς ή και εσφαλμένες πληροφορίες και μάλιστα με οικονομική επιβάρυνση.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση για το ΚΕΑ προσφέρεται στους πολίτες αποκλειστικά στον αριθμό 15105 (εργάσιμες ημέρες, 8 το πρωί με 4 το απόγευμα).

Ο απλούστερος τρόπος για την υποβολή αίτησης για το ΚΕΑ είναι ηλεκτρονικά από το σπίτι. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ είναι απλή και φιλική για τον χρήστη, η αίτηση εκεί είναι προσυμπληρωμένη και, εφόσον χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, το σύστημα ενημερώνει σχετικά τον αιτούντα.
Πηγή: skai.gr