Κορδελιό: Λήξη συναγερμού - Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η δεύτερη φάση της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από την περιοχή του Ευόσμου- Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Η βόμβα μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Μετά την προπαρασκευή και το σήμα της αστυνομίας ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.


«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και η δεύτερη φάση της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας. Οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους» δήλωσε μέσω Twitter ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχε απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση κάμερας μέσου ενημέρωσης που είχε τοποθετηθεί στον 4ο όροφο, ακριβώς πάνω από το βενζινάδικο όπου θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση.

«Ή θα μπει εισαγγελέας και θα σταματήσει την κάμερα ή αλλιώς δεν θα αρχίσει η επιχείρηση. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τις ζωές και των πυροτεχνουργών αλλά και των ανθρώπων που έχουν φύγει» τόνισε. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η κάμερα τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο.


Πηγή: skai.gr