Κλείσιμο

Απορρίφθηκε η τροπολογία περί επαναληπτικών πανελλαδικών σε περίπτωση ασθένειας

(UPD) Απορρίφθηκε τελικά από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου η τροπολογία  για επαναλληπτικές πανελλαδικές σε περίπτωση ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι το όλο ζήτημα θα επανεξεταστεί σε μελλοντικό χρόνο. 

Νωρίτερα, ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε τη σαφή πρόθεσή του να εξετάσει το ζήτημα σοβαρά, αναζητώντας έως την ώρα της ψηφοφορίας την κατάλληλη φόρμουλα για την εφαρμογή του μέτρου, ώστε όπως είπε χαρακτηριστικά «μαζί με τα ξερά να μην καούν και τα χλωρά», δηλαδή να μη χάσουν τη δυνατότητα οι μαθητές που νοσούν πραγματικά σε σχέση με εκείνους που επικαλούνται την ασθένεια για άλλους λόγους.

Ο ίδιος κρίνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα χρήζει αντιμετώπισης, πρότεινε εναλλακτικά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, που κατόπιν ενδελεχούς συζήτησης θα καταλήξει στην οριστική διάταξη.

Επιχειρώντας να μην αφήσουν περιθώρια παραπομπής του ζητήματος στις καλένδες οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος υπογράφει τη συγκεκριμένη τροπολογία, αντιπρότειναν την προσθήκη αναφοράς, σύμφωνα με την οποία οι προϋποθέσεις θα καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και ζητώντας σε διαφορετική περίπτωση από τον Υπουργό να προχωρήσει ο ίδιος στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κρίνει απαραίτητες, ώστε να ψηφιστεί τελικά η τροπολογία.

Τελικά το ζήτημα έμεινε σε εκκρεμότητα έως το βράδυ οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου και βάσει των δηλώσεων του Υπουργού όλα είναι πιθανά. Πάντως, εάν τελικά «κολλήσει» αιτία φαίνεται πως θα είναι το τεχνικό κομμάτι υλοποίησης του μέτρου και συγκεκριμένα το γεγονός ότι για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών πανελλαδικών θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ολόκληρο τον Ιούλιο απασχολώντας και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μόνο με απολυτήριο Λυκείου εντός της προσεχούς τριετίας, προανήγγειλε από τη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το υφιστάμενο σύστημα «απαράδεκτο».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά