Κλείσιμο

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Ρούπα, «βρώμικο» ένα πιστόλι

Δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε επίθεση ή άλλη τρομοκρατική ενέργεια, τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένα από τα δύο πιστόλα που βρέθηκαν είχε πρώτα χρησιμοποιηθεί στη ληστεία που είχε διαπράξει ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης στο Δήμο Κλειτορίας, στην Αχαΐα, και στη συνέχεια από την ίδια τη Ρούπα στην αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμα τέσσερις χειροβομβίδες και πολλές σφαίρες.

Στο σπίτι της Ηλιούπολης και στο σπίτι όπου διέμενε δεύτερη συλληφθείσα, η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκαν χρηματικά ποσά που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούσαν τις 90.000 ευρώ.

Κοντά στο σπίτι της Αθανασοπούλου, στον Άγιο Δημήτριο, βρέθηκε επίσης όχημα το οποίο φέρεται να είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

Εν τω μεταξύ, χωρίς ευρήματα είναι προς το παρόν η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε κατοικία στον Ωρωπό, στο πλαίσιο των ερευνών για τη γιάφκα με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στο χώρο έχουν βρεθεί έως τώρα παιδικά παιχνίδια και εικάζεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί ως εξοχικό από τη Ρούπα.
Πηγή: skai.gr