Άρχισαν να αποχωρούν τα οχήματα που είχαν εγκλωβιστεί στην Αθηνών - Πατρών

Με πολύ αργούς ρυθμούς εκτυλίσσεται από αργά το βράδυ η αποσυμφόρηση της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, αφού εκατοντάδες αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν επί πολλές ώρες στο χιόνι.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, το πρόβλημα προκλήθηκε από νταλίκα που δίπλωσε στο οδόστρωμα ανάμεσα στην Ακράτα και στον κόμβο του Διακοπτού. Στη συνέχεια, η χιονόπτωση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί δεν ήταν εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες επέτεινε το πρόβλημα.

Η νταλίκα έχει πλέον απομακρυνθεί από το δρόμο και εκχιονιστικό μηχάνημα καθαρίζει σιγά-σιγά την εθνική οδό ώστε να απεγκλωβιστούν οι ταξιδιώτες.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παγιδευμένα παραμένουν περίπου 200 οχήματα, ενώ αρχικά είχαν εγκλωβιστεί περίπου 1.500.

Πάντως, η αποσυμφόρηση του δρόμου γίνεται με τόσο αργούς ρυθμούς που δεν αποκλείεται πολλοί ταξιδιώτες να περάσουν έστω μέρος της νύχτας στα ΙΧ τους, μετά από ώρες ταλαιπωρίας και τη στιγμή που οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν.

Παραπλήσια είναι η κατάσταση και στην παλαιά εθνική οδό, που είναι μεν ανοιχτή αλλά η κίνηση των οχημάτων γίνεται σημειωτόν, καθώς νωρίτερα η Τροχαία εξέτρεπε την κίνηση προς τα εκεί με συνέπεια να έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος οχημάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 26 οχήματα με 55 πυροσβέστες έχουν σταλεί κατά μήκος της εθνικής οδού, από το Αίγιο έως την Πάτρα, ώστε να βοηθήσουν σε περίπτωση που κάποιος ταξιδιώτης χρειαστεί βοήθεια και πρέπει να να μεταφερθεί εκτάκτως σε ασφαλές σημείο.

Πολλοί παγιδευμένοι έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο και να διανυκτερεύσουν σε κάποιο ξενοδοχείο, όμως δεν έχει καταγραφεί κάποιο έκτακτο ή σοβαρό περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, που παρέμενε κλειστή νωρίτερα επί σχεδόν τρεις ώρες για λόγους ασφαλείας, καθώς από τους πυλώνες έπεφταν κομμάτια πάγου.

Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε εάν χρειαστεί να κλείσουν εκ νέου τη γέφυρα.
Πηγή: skai.gr