Ανακρίνεται η Πόλα Ρούπα - Νέες φωτογραφίες της

Στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κρατείται και ανακρίνεται η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και συναρχηγός στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. 



Νωρίτερα, η 48χρονη οδηγήθηκε στον Εφετείο, όπου βρίσκεται η έδρα του ειδικού Εφέτη για την τρομοκρατία, και του Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο οποίος την ενημέρωσε για τις καταδίκες που εκκρεμούν εις βάρος της. Εντός της ημέρας οδηγείται στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης η 25χρονη που συνελήφθη σε άλλο διαμέρισμα το Μπραχάμι με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία επειδή γνώριζε την Ρούπα.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.



Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη. Έτσι είναι πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και στον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί για αυτές τις κατηγορίες.

Με το ένα χέρι σηκωμένο, και με το άλλο να κρατά το γιο της, συνέλαβαν τη Ρούπα οι αστυνομικοί. Η 48χρονη ζήτησε μην πειράξουν το παιδί . Το αγοράκι βρίσκεται αυτή την ώρα σε ειδικό χώρο στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων. Ο δικηγόρος του Νίκου Μαζιώτη Φραγκίσκος Ραγκουσης δήλωσε, έξω από τη ΓΑΔΑ, ότι το παιδί της Ρούπα θα παραδοθεί στους γονείς της.



Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη,
έκρυβε όπλο στην τσάντα της, ωστόσο δεν το χρησιμοποίησε, είτε επειδή αιφνιδιάστηκε, είτε το πιθανότερο, επειδή την ώρα της επιχείρησης της ΕΛΑΣ ο μικρός γιος της ήταν μαζί της στο διαμέριμα. 



H 48χρονη συνελήφθη, στις 6 το πρωί, στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται και σε μονοκατοικία στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο όπου συνελήφθη η 25χρονη που την υπέθαλπε. Στην 25χρονη αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία. Οι άνδρες της σήμανσης κάνουν «φύλλο και φτερό» και τα δύο διαμερίσματα μετά τη διπλή επιχείρηση που διενήργησαν.






Θεωρείται ως ο εγκέφαλος αρκετών ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι στην τελευταία ληστεία στη Μαλεσίνα, που αποδίδεται στη Ρούπα, οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι είχαν καταγράψει ως δράστες δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Πέρυσι, είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.



Με επιστολή της στις αρχές Μαρτίου 2016 η Ρούπα είχε παραδεχθεί ότι είχε σχεδιάσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Παραδέθηκε επίσης 
ότι η ίδια είχε κάνει τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία για να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου απέτρεψε τα σχέδιά της. 



H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

"Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».



Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ