«Εισβολή» αδέσποτων σκυλιών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με δεκαπέντε περίπου αδέσποτους σκύλους «συμβιώνουν» το τελευταίο διάστημα καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όπως καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση του Τμήματος τα αδέσποτα σκυλιά μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, βρίσκονται έξω από τα γραφεία, είναι μέσα στο χώρο του κυλικείου και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και πίνουν νερό μέσα από τις τουαλέτες. Αφήνουν δε τις ακαθαρσίες τους στους κοινόχρηστους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτηρίου.

Την Δευτέρα μάλιστα, καθηγητής του Τμήματος έπεσε θύμα επίθεσης ενός αδέσποτου που τον δάγκωσε ενώ και ένας φοιτητής υπέστη την επίθεση σκύλου

Η Συνέλευση σημειώνει πως πολύ συχνά φοιτητές φοβούνται λόγω της παρουσίας των σκύλων και ζητούν τη βοήθεια καθηγητών για να εισέλθουν στο κτήριο και στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Το πρόβλημα αυτό επιτείνεται κατά τις απογευματινές, βραδινές και πολύ πρωινές ώρες όπου οι σκύλοι συχνά σχηματίζουν αγέλη. Η συμπεριφορά αυτή δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και φόβου σε εμάς και στους φοιτητές μας με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση προς τους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, προς τη στάση λεωφορείων, προς το φοιτητικό εστιατόριο ή και άλλα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης».
Πηγή: skai.gr - Γιώργος Γκόντζος