Άφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι των συνδικαλιστών της ΔΕΗ από την επιχείρηση

Άφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, προεξάρχοντος του Νίκου Φωτόπουλου, έδωσε η επιχείρηση.

Η ΔΕΗ δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο στην κακουργηματικού χαρακτήρα δίκη, που ξεκίνησε προ ημερών, για το σκάνδαλο των παράνομων «χρυσών» επιχορηγήσεων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη, η υπόθεση αφορά τα έτη 2008 έως και 2011 και βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών υπάρχουν 59 κατηγορούμενοι που βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Οι κατηγορίες εδράζονται στην έκδοση τιμολογίων τα οποία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως επίσης και σε δάνειο ύψους 500.000 ευρώ που χορηγήθηκε στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ.

Επίσης, στο βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, ποσό που προορίζονταν για μελέτη η οποία, όμως, δεν εκπονήθηκε ποτέ, ούτε, όμως, επεστράφησαν τα χρήματα.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποτελεί πολιτική απόφαση η μη παράσταση της ΔΕΗ ως πολιτική αγωγή άφησε ο πρώην επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 98,4.

«Τώρα είναι αργά», δήλωσε ο κ. Ρακιντζής, καθώς χρειαζόταν απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, η οποία δεν ελήφθη καθώς στο ίδιο μετέχει και ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της ΔΕΗ, η επιχείρηση δεν παρίσταται ως πολιτική αγωγή καθώς με βάση όσα λέει το κατηγορητήριο θα έπρεπε να παραπεμφθούν σε δίκη όλες οι διοικήσεις της επιχείρησης την τελευταία 20ετία για δάνεια και επιχορηγήσεις που έλαβε η ΓΕΝΟΠ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα χρήματα επιστράφηκαν από τη ΓΕΝΟΠ λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.


Πηγή: skai.gr