Ως τη Δευτέρα διέκοψε το Συμβούλιο Εφετών τη δίκη για την έκδοση τούρκων αξιωματικών

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, διέκοψε το Συμβούλιο Εφετών, όπου εκδικάζεται η έκδοση στην Τουρκία των τριών από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Η διακοπή οφείλεται στο γεγονός ότι δύο εκ των εκζητουμένων δεν είχαν δικηγόρο. Συνεπώς, το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου, ο οποίος ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί επί των στοιχείων του φακέλου.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο, Σταυρούλα Τομαρά, ζήτησε από το δικαστήριο με τη σειρά της διακοπή της διαδικασίας αφού μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές Αρχές.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αφενός δεν έχουν μεταφραστεί και αφετέρου δεν υπάρχει, όπως είπε η κ. Τομαρά, η κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Ο λόγος της διακοπής πάντως είναι η ενημέρωση του διορισθέντα συνηγόρου έως τη Δευτέρα, οπότε ενδεχομένως επανέλθουν τα αιτήματα αυτά από την πλευρά της υπεράσπισης.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός