«Θα... αντιμετωπίσουμε το θέμα» η απάντηση Αλεξιάδη για τους προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις εμφανίστηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης για τη στήριξη των προμηθευτών της εταιρίας «Μαρινόπουλος». Προανήγγειλε αόριστα νομοθετικές ρυθμίσεις μετά την οριστικοποίηση των νομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού και δημοσιονομικού πλαισίου.

Με παραπομπή στο μέλλον και αόριστες διαβεβαιώσεις περί αντιμετώπισης του ζητήματος απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους προμηθευτές της εταιρίας Μαρινόπουλος μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Στύλιου για το κατά πόσο η κυβέρνηση και το Υπουργείο προτίθεται να νομοθετήσει για την απαλλαγή από τη φορολόγηση των προμηθευτών του Μαρινόπουλου που έχουν εκδώσει τιμολόγια τα οποία δεν έχουν πληρωθεί, ο Τρύφων Αλεξιάδης, αρκέστηκε να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για τη στήριξη των συγκεκριμένων προμηθευτών στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομοθετικού και δημοσιονομικού πλαισίου, ενώ υποστήριξε πως θα φέρει νομοθετικές ρυθμίσεις μετά την οριστικοποίηση των νομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων για το θέμα.

Επιπλέον, ο κος Αλεξιάδης σημείωσε ότι βάσει των κινήσεων που συζητούνται με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη «φαίνεται ότι οι προμηθευτές από ένα όριο και κάτω θα πληρωθούν 100% κι από ένα όριο και πάνω ένα ποσοστό των χρεών», χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά