Νέα Υόρκη: Διαψεύδουν οι δημοσιογράφοι τη σύλληψή τους – απάντηση στον Παππά

Διαψεύδουν οι ανταποκριτές του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης και του Alpha Θάνος Δημάδης, τα περί σύλληψης τους το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, επειδή παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, που βρίσκεται στην αμερικανική μεγαλούπολη, εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού.

Οι δύο δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι οι αμερικανοί πράκτορες, που εκλήθησαν από την προσωπική φρουρά του κ. Παππά, έκαναν μία απλή εξακρίβωση στοιχείων το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι δυο ανταποκριτές συνελήφθησαν γιατί «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, ενώ φέρονται να πλαστογράφησαν υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο και να χρέωσαν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.


Θάνος Δημάδης

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, χαρακτηρίζει αστεία τα δημοσιεύματα περί σύλληψής του και τονίζει ότι έκανε αυτοβούλως το δημοσιογραφικό του καθήκον.

«Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μανχάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση, ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα» τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Θάνος Δημάδης, αναρτώντας μάλιστα φωτογραφία του με την περούκα που φορούσε, προκείμενου να μη γίνει αντιληπτός.
Πηγή: skai.gr