Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά εμπλοκή της Πόλας Ρούπα σε ληστεία τράπεζας

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε τράπεζα της Μαλεσίνας, στη Φθιώτιδα.

Τρεις δράστες με περούκες εισέβαλαν στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσει και με την απειλή όπλων άρπαξαν 180.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ. Οι δύο εκ των δραστών ήταν γυναίκες. 

Εκφράστηκαν υπόνοιες ότι τη ληστεία διέπραξαν άτομα που διασυνδέονται με το λεγόμενο «αντάρτικο πόλης» και η αστυνομία ερευνά εάν συμμετείχε η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, η οποία και πέρυσι τον Ιούνιο φέρεται να είχε λάβει μέρος σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Οι δράστες διέφυγαν με ένα λευκό Toyota Starlet που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο κοντά στη Θήβα, κρυμμένο σε ελαιώνα. Είχαν ρίξει χλωρίνη στο εσωτερικό του για να εξαφανίσουν ίχνη DNA.

Όπως έγινε γνωστό, από πηγές της Αστυνομίας, η συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής αποφασίστηκε λόγω του τρόπου δράσης των ληστών.
Πηγή: skai.gr