Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Νέα αύξηση στις προσφυγικές αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου

Συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη οι αυξημένες προσφυγικές εισροές στα ελληνικά νησιά, διατηρώντας τις ανησυχίες για νέο κύμα αφίξεων σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρω-τουρκικής συμφωνίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό όργανο για το προσφυγικό, ακόμα 462 άτομα έφτασαν σήμερα το πρωί στα ελληνικά νησιά, μετά τα 392 που έφτασαν χθες.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφονται στη Λέσβο, όπου σήμερα αφίχθηκαν 176 πρόσφυγες και μετανάστες, με το νησί να φιλοξενεί πλέον 5.226 άτομα.

Οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο προκάλεσαν χθες «μπλακ-άουτ» στις καταγραφές στο Hot Spot της Μόριας, με αποτέλεσμα περίπου 150 νεοαφιχθέντες να παραμείνουν επί ώρες πίσω από το παλιό κολυμβητήριο στο λιμάνι, υπό αστυνομική επιτήρηση και έως ότου αδειάσει η πτέρυγα καταγραφής.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι φιλοξενούμενοι στη Λέσβο υπερβαίνουν αυτή την ώρα τη χωρητικότητα των διαθέσιμων δομών κατά περισσότερες από 1.700 θέσεις.

Συνολικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φιλοξενούνται σήμερα 12.120 πρόσφυγες και μετανάστες.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στα ελληνικά παράλια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία, με τον ημερήσιο μέσο όρο να υπερβαίνει κατά πολύ την κατάσταση που επικρατούσε πριν το πραξικόπημα.
Πηγή: skai.gr