Κουρουμπλής κατά Αυγής: Άδικα και μικρόψυχα όσα γράφτηκαν για τον Πύρρο Δήμα

Αιχμές κατά της Αυγής άφησε την Τρίτη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την τελετή βράβευσης του Παναγιώτη Μάντη, ο οποίος, στην Ολυμπιάδα του Ρίο κατέκτησε - μαζί με τον Παύλο Καγιαλή - το χάλκινο μετάλλιο στη ιστιοπλοΐα, καθώς και του προπονητή του Γεράσιμου Ωρολογά.

Ο υπουργός Εσωτερικών
 εξέφρασε την αντίθεσή του "σε απαξιωτικά δημοσιεύματα για Ολυμπιονίκες". "Είναι μικρόψυχα αυτά που γράφονται για ανθρώπους που έχουν κάνει τέτοιες σημαντικές διακρίσεις. Είναι άδικα και μικρόψυχα... Αυτή και μόνο η δήλωσή μου τα λέει όλα" τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός διαχωρίζοντας τη θέση του από την εφημερίδα. 

Υπενθυμίζεται ότι με άρθρο στο φύλλο της 19ης Αυγούστου με τίτλο "Η μπάρα και η αμπάρα", επί της ουσίας ο Πύρρος Δήμας εγκαλείται από την Αυγή γιατί συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και ψήφισε το μνημόνιο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. "Μπορεί να χάρηκαν όλοι τις μάχες της μπάρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συγχωρούν τις πολιτικές της αμπάρας με τις οποίες φυλακίστηκε η ελληνική κοινωνία" αναφέρεται.

Ο αρθρογράφος γράφει μάλιστα ότι "ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για το αποδεδειγμένο πάρτι των αναβολικών, που έβαλε αμπάρα στην άρση βαρών, το όνομά του ο ίδιος το έβγαλε στο παζάρι. Πάνω στον πάγκο του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Ο ίδιος το πρόσφερε σε όλους τους νόμους και τα μέτρα της αμπάρας. Ο ίδιος, αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει όλα εκείνα που ακόμα πληρώνουν οι έγκλειστοι της αμπάρας".

Πηγή: skai.gr