Κλείσιμο

Απολογείται το μεσημέρι ο 77χρονος – Πολιτική τρικυμία για το ναυτικό δυστύχημα

Το μεσημέρι απολογείται ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ενός πεντάχρονου κοριτσιού, στην Αίγινα. Ο 77χρονος καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του που οδήγησαν στον εμβολισμό της λάντζας από το σκάφος του.

Το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις ηλικίες των επιβαινόντων στο σκάφος. Εκτός από τον 77χρονο κυβερνήτη, στο σκάφος επέβαιναν δύο γυναίκες, 65 και 80 ετών, και ένας άνδρας, άνω των 80 ετών.

Το στοιχείο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες ντόπιων που ανέφεραν ότι στο ταχύπλοο επέβαινε κι ένας νεαρός άνδρας.

Η σύγκρουση των δύο σκαφών στην Αίγινα πήρε και πολιτική διάσταση, καθώς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητούν απαντήσεις για το ναυτικό δυστύχημα, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επικρίνει τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Θόδωρο Δρίτσα ο οποίος χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ τον κατηγορούμενο ως «έμπειρο χειριστή» και γνώστη του χώρου.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε ότι αποσύρεται από την εκπροσώπηση του εξαδέλφου του και χειριστή του ταχυπλόου, επικαλούμενος και τη συγγενική σχέση του με τον 77χρονο.
Πηγή: skai.gr