Νέα Καβάλα: Διαμαρτυρία προσφύγων για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας

Για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς διαμαρτύρονται από το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, περίπου τις 6.30 το πρωί, περίπου 50 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα, διανύοντας μία απόσταση 300-400 μέτρων, κινήθηκαν από το κέντρο φιλοξενίας προς τον περιβάλλοντα χώρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην περιοχή, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία.

Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα, άλλη μία ομάδα από το ίδιο κέντρο, αποτελούμενη από 200 άτομα, κυρίως γυναίκες με παιδιά, κατευθύνθηκε προς τον οικισμό της Νέας Καβάλας, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, όπου παραμένει έως αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δέχθηκε επίθεση από πρόσφυγες που πήγε στο κέντρο φιλοξενίας να παραλάβει ασθενή.

Επικοινωνία ΠτΔ – Δημάρχου Χίου

Το θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και των επιπτώσεων της στη Χίο, συζήτησαν στο μεταξύ την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με το δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνούς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Με αφορμή τη μετεγκατάσταση περίπου 300 - 400 προσφύγων από τη Χίο (από τους 2700 περίπου που ζουν στο νησί εγκλωβισμένοι σε εφαρμογή της Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας) από καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής έγινε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφερθούν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περίπου 1000 άτομα.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ - Γιώργος Κεραμιτζόγλου