Αναζωπυρώσεις στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια

Αναζωπυρώσεις λόγω της ενίσχυσης των ανέμων καταγράφονται αυτή την ώρα σε ορισμένα από τα πύρινα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει κατακάψει από το Σάββατο πάνω από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους τη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις της ΕΜΥ, οι ισχυροί άνεμοι θα πνέουν ώς τις 6 το απόγευμα, δυσχεραίνοντας σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Πάντως, οι ισχυροί άνεμοι στην παρούσα φάση έχουν αντίθετη φορά από την κωμόπολη Λίμνη, και σε μεγάλο βαθμό στρέφονται προς ήδη καμένες περιοχές.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 10 χωματουργικά μηχανήματα. Επίσης συμμετέχουν δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας.

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε στο μεταξύ, μιλώντας στο CNN Greece η αντιπρόεδρος της οικολογικής οργάνωσης Κireas Πόπη Τσιπτσή που δραστηριοποιείται στην Εύβοια.



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί εντός της ημέρας η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.



Πηγή: skai.gr