Λεπτομέρειες για τη δολοφονία Φύσσα έδωσε ο φίλος του Νίκος Χατζηευστρατίου

Λεπτομέρειες για τα γεγονότα της βραδιάς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπως ο ίδιος τα έζησε περιέγραψε στο δικαστήριο ο φίλος του άτυχου μουσικού Νίκου Χατζηευστρατίου .

Ο μάρτυρας με την κατάθεση του πρόσθεσε νέα κομμάτια στο παζλ της μοιραίας βραδιάς κάνοντας λόγο για ένα πρόσωπο το οποίο έξω από την καφετέρια Κοράλι" απηύθυνε κάλεσμα για να μαζευτεί κόσμος "Ελάτε μην αργήσετε" έλεγε στο τηλέφωνο του. Αλλά και αργότερα , όταν η παρέα του δεχόταν επίθεση , ο μάρτυρας υποστήριξε πως ένας άνδρας " πιο φανατισμένος... απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο " τον κοίταζε μέσα τα μάτια και του φώναξε " έλα εδώ ρε κότα , θα σε σκοτώσω" και μετά από λίγα δευτερόλεπτα "ένας αστυνομικός βρέθηκε ανάμεσα στον Παύλο και τον άλλο τύπο".

Ο κ. Χατζηευστρατίου, στην πιο ανθρώπινη στιγμή του είπε πως εδώ και τρία χρόνια βασανίζεται γιατί άφησε πίσω του τον Παύλο Φύσσα περικυκλωμένο από μια ομάδα ανδρών και έτρεξε μαζί με την υπόλοιπη παρέα στα στενά της περιοχής για να ξεφύγουν. "Γιατί δεν γυρίσατε πίσω για να βοηθήσετε τον Παύλο; " τον ρώτησε η εισαγγελέας . " Θα σας απαντήσω ειλικρινά. Είναι ο λόγος που εδώ και τρία χρόνια βασανίζομαι και γι αυτό δεν ήθελα να έρθω να καταθέσω. Ήταν η πρώτη φορά που δεν βοήθησα φίλο μου στα δύσκολα, ίσως και να είμαστε και οι δυο νεκροί..." απάντησε και έκανε την εκτίμηση πως " ίσως ο Παύλος έμεινε πίσω για να τους καθυστερήσει , για να μην μας πιάσουν". Μιλώντας για τον αδικοχαμένο φίλο του είπε πως ήταν " ευθύς, ήρεμος , ο σοφότερος της παρέας , πολύ εργατικός και προστατευτικός .... Επειδή ήμασταν μικρότεροι έμπαινε πάντα μπροστά".

Ο μάρτυρας είπε πως μετά τη δολοφονία έπαθε νευρικό κλονισμό, όταν έμαθε για τη δολοφονία του φίλου του , και υποχρεώθηκε να φύγει από την Αθήνα για να μπορέσει να συνέλθει. "Ήμουν μόνιμα σε κρίση πανικού και φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας Χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι ".

"Ξέρετε πόσο κόπο έχω κάνει για να βάλω το μυαλό μου σε μια σειρά ; " είπε ο μάρτυρας σχολιάζοντας τις ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων συμπληρώνοντας πως η μια και μοναδική κατάθεση που έχει δώσει στην ΓΑΔΑ είναι ελλιπής. "Έχουμε ζήτημα ακόμη και ψευδορκίας" παρατήρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι έκαναν λόγο για "πρωτοφανείς και εξόφθαλμες αντιφάσεις".
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου