Παρακάμπτουν τον Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια – Ταλαιπωρία για τους τουρίστες

Στο λιμάνι του Λαυρίου θα καταπλεύσει το Σάββατο το ένα από τα οχτώ κρουαζιερόπλοια που επρόκειτο να δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι λιμενεργάτες συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ανάλογες αποφάσεις ενδέχεται να πάρουν και οι πλοιοκτήτριες εταιρίες άλλων κρουαζιερόπλοιων, με συνέπεια την ταλαιπωρία των τουριστών.

Σοβαρά προβλήματα με τη φόρτωση των αποσκευών θα αντιμετωπίσουν δυο από τα οχτώ κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα αποβιβάσουν και θα επιβιβάσουν συνολικά 6 χιλιάδες άτομα.

Το μεσημέρι πάντως η Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΟΛΠ ενέκρινε την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, με το Χρηματιστήριο Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης να έχει μεταβληθεί σε «φρούριο.»

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως ανέφεραν, ενημέρωσαν τη διοίκηση του λιμένα ότι θα επιτρέψουν στα κοντέινερ που ήταν επί ημέρες εγκλωβισμένα στα πλοία να φθάσουν στους τελικούς τους αποδεκτές στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr - Λουίζα Κροντήρη - Έλενα Ιατρού