Καμίνης: Θα απομακρυνθούν 49 γλυπτά σε ασφαλή σημεία, αφού δεν υπάρχουν εγγυήσεις

Αποφασίσαμε να απομακρυνθούν 49 γλυπτά που βρίσκονται σε επισφαλή σημεία στην Αθήνα μετά τις κλοπές ορειχάλκινων προτομών, είπε στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Καμίνης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε ότι τα γλυπτά που θα απομακρυνθούν θα αντικατασταθούν από αντίγραφα, και τα πρωτότυπα θα μεταφερθούν σε χώρους προσβάσιμους για το κοινό, αλλά ασφαλείς.

«Πρέπει να προστατέψουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», σημείωσε ο κ Καμίνης και πρόσθεσε ότι όσο δεν έχει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλαπεί άλλη ορειχάλκινη προτομή δεν έχει δικαίωμα να τις αφήσει απροστάτευτες.

«Δεν μπορώ να έχω από έναν αστυνομικό σε κάθε προτομή, ούτε να έχω κάμερα σε όλα τα σημεία στην Αθήνα, δεν το επιτρέπει αυτό και η αρχή πρότασης προσωπικών δεδομένων», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης.

Αναφερόμενος στους κάδους των σκουπιδιών που καίγονται στις διαδηλώσεις, διερωτήθηκε σε ποια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα υπάρχει αυτή η κατάσταση, να πρέπει μέρες πριν τις διαδηλώσεις να απομακρύνει τους κάδους η αστυνομία... «που θα πετάει ο κόσμος τα σκουπίδια του;» διερωτήθηκε.

Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί ο δήμος να απολογείται για την εμπορία των ναρκωτικών και για τους άστεγους που είναι θύματα της οικονομικής κρίσης.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια.

Πηγή: skai.gr