Δέσμευση Παρασκευόπουλου για επιτάχυνση της δίκης για τη δολοφονία Φύσσα

Τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών με στόχο την επιτάχυνση της εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τη συνάντηση που είχε πριν από λίγο στη Βουλή με τη μητέρα και οικείους του θύματος σε συνεννόηση με τον Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παρασκευόπουλο, ο ίδιος προτίθεται να ορίσει ως εναλλακτικό χώρο διεξαγωγής της δίκης την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου υπάρχει η δυνατότητα για καθημερινές δίκες, δεδομένου ότι στον Κορυδαλλό παρατηρούνται ρυθμοί χελώνας.

Για να γίνει αυτό απαιτείται έγγραφο αίτημα του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, για την ανάληψη δράσεων από πλευράς του υπουργού, επειδή διαπιστώνει δυσκολίες στην ομαλή διεξαγωγή της δίκης. Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης η υποβολή του επίμαχος αιτήματος είναι θέμα ημερών, καθώς ο ίδιος έχει αποστείλει ήδη σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου με την οποία τον καλεί να εξετάσει την πρόοδο της δίκης και έπειτα από αυτό ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τηλεφωνικά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ότι θα πράξει τα δέοντα.

«Αναγνωρίσαμε καταρχήν κατά τη συνάντησή μας με την κυρία Μάγδα Φύσσα και τους οικείους του Παύλου Φύσσα ότι η ταχύτητα διεξαγωγής της δίκης είναι τόσο αργή, ώστε κατά την άποψη μας να δημιουργείται μια εικόνα που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια. Αυτή η εικόνα και η κατάσταση πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο κος Παρασκευόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως τη μεγάλη πολιτική και κοινωνική σημασία της δίκης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απέφυγε να ασκήσει κριτική και να επιρρίψει ευθύνες για τις συνεχείς καθυστερήσεις στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς. Υπογράμμισε, ωστόσο, με έμφαση ότι «πρέπει η δικαιοσύνη να αναγνωρίσει τη σημασία της δίκης και να της δοθεί προτεραιότητα». Ο ίδιος, δε, δεσμεύτηκε να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και να αναλαμβάνει όπου απαιτείται δράση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η σημερινή συνάντηση με τους οικείους του Παύλου Φύσσα, έγινε στο γραφείο του έπειτα από προσωπική παρέμβαση και πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος ανταποκρίθηκε στη δημόσια έκκλησή της μητέρας του θύματος, Μάγδας Φύσσα.


«Η μητέρα του Παύλου και οι οικείοι του μας εξέθεσαν την άποψη και εμπειρία τους από την πολύμηνη διαδικασία της δίκης, που δεν έχει ούτε ρυθμό, ούτε τον ορίζοντα και τη δημοσιότητα που έπρεπε. Εμείς θεωρούμε το ζήτημα πολύ κρίσιμο για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», σημείωσε από την πλευρά του ο κος Βούτσης.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά