Στον Άθω ο Πούτιν - Πανηγυρική υποδοχή από τους αγιορείτες - Τι δήλωσε

Στην Αθωνική Πολιτεία βρίσκεται από τις 2 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για την προσκυνηματική του επίσκεψη. Η ολιγόωρη επίσκεψη του ρώσου προέδρου διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Με μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή που συνόδευε το θωρακισμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους έφθασε προς τις Καρυές, όπου οι κληρικοί τον υποδέχθηκαν πανηγυρικά με συνεχείς κωδονοκρουσίες.

Στη θερμή υποδοχή σας απεικονίζονται τα αισθήματα φιλοξενίας προς το ρωσικό λαό τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην αντιφώνησή του προς το γέροντα Παύλο, πρωτεπιστάτη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους.



«Στο Άγιον Όρος επιτελείται μεγάλο και σημαντικό πνευματικό έργο που αφορά τις ηθικές βάσεις και αξίες... Σάς ευχαριστώ πολύ, σας εύχομαι ό,τι καλύτερο» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία.

Ο κ. Πούτιν επαίνεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για τη στήριξη του Άγιου Όρους, αλλά και τη στενή σχέση τους με την Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία.

«Όπως είχα την ευκαιρία να σας τονίσω και χθες, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε για ολόκληρη την ανθρωπότητα, εδώ είναι ο καταλληλότερος τόπος για ένα ηγέτη του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας προκειμένου να εμπνευστεί ένας ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα και το λαό του» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις Καρυές απευθυνόμενος στον κ. Πούτιν.



«Κατά την Ορθοδοξία αυτοί οι δείκτες δεν είναι άλλοι απο τον ανθρωπισμό την αλληλεγγύη και την ειρήνη εμείς οι έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτούς τους δείκτες πορείας, και η Ρωσία υπό την ηγεσία σας κινειται προς την ίδια κατεύθυνση. Σας εύχομαι να οδηγείτε το φίλο ρωσικό λαό στο δρόμο της δημιουργίας» κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ρώσος πρόεδρος αναχωρεί για τη Μόσχα απόψε Σάββατο (8.45 το βράδυ) από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Στo Άγιον Όρος βρίσκονται ακόμη ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.



Πηγή: skai.gr