Θεοδωράκης: Το γκέτο του Ελληνικού προσβάλει και τη χώρα μας και τους πρόσφυγες

Τις συνθήκες διαβίωσης των περίπου 5.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στο Ελληνικό, καυτηρίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για "γκέτο". 

Συνοδευόμενος
από τους δήμαρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, ο κ. Θεοδωράκης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας επίσκεψη στο Ελληνικό, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να φέρει στο Ελληνικό επιπλέον 500 μετανάστες. 

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα και επαρκέστερα κέντρα φιλοξενίας.



"Διαπιστώσαμε με τους δημάρχους της περιοχής ότι αυτό που φοβόμασταν έχει ήδη γίνει. Υπάρχουν εδώ 4.000 – 4.500 άνθρωποι και η περιοχή έχει μεταβληθεί σ' ένα γκέτο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

"Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις. Αντί να αποσυμφορήσει το χώρο και να οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους σε άλλες δομές, έχουμε αναφέρει συγκεκριμένα ποιες δομές καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά στρατόπεδα και να δημιουργηθούν εκεί καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μαθαίνουμε τώρα ότι φέρνουν καινούργιο κόσμο από τον Πειραιά. Η Κυβέρνηση παίζει μονόπολη με τους πρόσφυγες. Αυτό το παιχνίδι όμως πρέπει να σταματήσει γιατί είναι επικίνδυνο. Και για τους ίδιους τους ανθρώπους, οι συνθήκες το καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο δύσκολες, αλλά και για την περιοχή. Δεν μπορούμε να έχουμε στην παραλιακή λεωφόρο ένα γκέτο που προσβάλλει και τους Έλληνες και την υπόθεση της προσφυγιάς και των μεταναστών" κατέληξε.
Πηγή: skai.gr