ΑΜΒΕR ALERT: «Αγνοούνται» ακόμα φορείς του δημοσίου - Τους ψάχνουν

Ατελής παραμένει η χαρτογράφηση των φορέων του δημοσίου, επτά χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα επί υπουργίας Θεόδωρου Πάγκαλου το 2009. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Απρίλιος 2016) που επικαλείται η Καθημερινή, 971 φορείς και οργανισμοί έχουν απογραφεί. Όπως εκτιμούν στελέχη του δημοσίου «πρόκειται για το 95% των φορέων του δημοσίου».

Οι μη απογεγραμμένοι
φορείς «φαντάσματα» υπάγονται κυρίως στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο υπουργείο Αθλητισμού, ή πρόκειται για φορείς που ασχολούνται με κληροδοτήματα. Παράλληλα, υπάρχουν και τα ΝΠΙΔ που υποστηρίζουν ότι δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος και αρνούνται να απογραφούν.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις έχουν εκδοθεί προσωρινές διαταγές δικαστηρίων υπέρ τους, με αποτέλεσμα τα χέρια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να είναι «δεμένα» μέχρι να εκδικαστούν οι κύριες αγωγές και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Από πλευράς του
υπουργείου επισημαίνεται ότι η «απογραφή βρίσκεται σε καλό δρόμο» και ότι όσοι οργανισμοί είναι ανενεργοί ή άνευ αντικειμένου θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν χωρίς όμως απολύσεις όπως έχει διευκρινίσει ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Περισσότερα στη σημερινή Καθημερινή 
Πηγή: skai.gr