Άρχισε η διάδοση του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα σε ολόκληρο τον κόσμο

Άρχισε η διάδοση του Αγίου Φωτός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης έγινε στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων η αφή της Αγίας Φλόγας, σπέρνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Ο αρχιεπίσκοπος Θεόφιλος των Ιεροσολύμων μεταλαμπάδευσε το φως στους εκατοντάδες πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον ναό, ενώ πλέον έχει αρχίσει η διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός σε όλα τα σημεία της Ορθοδοξίας.

Όπως ορίζει το τυπικό, η πύλη του Παναγίου Τάφου σφραγίστηκε μετά από έλεγχο των δογμάτων ώστε να μην υπάρχει εστία φωτιάς.

Στον Πανάγιο Τάφο εισήλθε μόνος του ο Πατριάρχης, ενώ στον προθάλαμο παρέμεινε ο Πατριάρχης των Αρμενιών.

Τα μέτρα ασφαλείας της ισραηλινής αστυνομίας είναι δρακόντεια.

Η ελληνική αντιπροσωπία που παρέλαβε το Φως αναμένεται προσγειωθεί στις 18:00 το απόγευμα στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Στη συνέχεια, αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air θα το μεταφέρουν σε 17 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Με σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού, εκπροσωπούμε την ελληνική Πολιτεία προκειμένου να παραλάβουμε το Άγιο φως και να το μεταφέρουμε στην Αθήνα και από εκεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», δήλωσε από τα Ιεροσόλυμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια», προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε χθες Μεγάλη Παρασκευή την ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Πηγή: skai.gr