51.430 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα - 6.000 στον Πειραιά

Αυξημένος εμφανίζεται και σήμερα ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μετά από τις νέες αφίξεις.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι 51.430 καθώς το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα νησιά 766 άτομα επιπλέον.

Στους 5.745
αυξήθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά. Το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη.

Σε διάφορους χώρους του λιμανιού έχουν στηθεί περισσότερες από 1.100 σκηνές, ενώ από σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας θα αρχίσει να διανέμει φυλλάδια, ενημερώνοντας του πρόσφυγες για τους λόγους που πρέπει να φύγουν από το λιμάνι.

Σε πρώτη φάση,
σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη και στον Σκαραμαγκά.

Στην Ειδομένη
κλειστή παραμένει η σιδηροδρομική γραμμή, καθώς 6 πρόσφυγες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους αρνούμενοι να αποχωρήσουν. Στο σημείο βρίσκονται και κλούβες των ΜΑΤ. Τη νύχτα, σημειώθηκε ένταση μεταξύ προσφύγων. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ένταση σημειώθηκε χθες βράδυ και στη Χίο στο hot spot της ΒΙΑΛ, ανάμεσα σε Αφγανούς και Iρακινούς.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας Ιρακινός με επιφανειακά τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη.
Το συγκεκριμένο hot spot είναι χωρητικότητας 1100 ατόμων, ωστόσο φιλοξενεί πάνω από 1.500 πρόσφυγες.
Πηγή: skai.gr