Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται 450 πρόσφυγες

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν φιλοξενηθούν «προσωρινά» περίπου 450 ταυτοποιημένοι και καταγεγραμμένοι πρόσφυγες, στη «συντριπτική τους πλειοψηφία» οικογένειες από τη Συρία και το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι πρόσφυγες θα στεγαστούν σε «ενδεδειγμένο χώρο» του λιμανιού, έως ότου να μετακινηθούν σε «καταλληλότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας», αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο, χωρίς να δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Οι πρόσφυγες θα φτάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είτε αργά το βράδυ της Τετάρτης είτε το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο λιμάνι της Καβάλας αναμένεται να καταπλεύσει στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» με 458 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν με πούλμαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το «Νήσος Μύκονος» αναχώρησε σήμερα Τρίτη στις 16:00 το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά και πραγματοποιεί το δρομολόγιο Σύρο, Μύκονο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο και τελικό προορισμό την Καβάλα..
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ