Εκπρόσωποι αγροτών καταγγέλουν ότι "έφαγαν πόρτα" από το Μαξίμου

Δεν έγινε δεκτή στο Μέγαρο Μαξίμου η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, όπως κατήγγειλαν πριν από λίγο εκπρόσωποι τους.

Τόνισαν ότι μετέβησαν στο Μαξίμου αφού συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά όπως είπαν συνάντησαν κλειστή την πόρτα, καθώς δεν υπήρχαν στη λίστα τα ονόματα που είχαν δώσει για να τους εκπροσωπήσουν στο διάλογο.

Έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας εμείς προσπαθήσαμε στο διάλογο η κυβέρνηση δε θέλει το διάλογο είπαν χαρακτηριστικά.

Αποχώρησε από το διάλογο και η συντονιστική επιτροπή αγροτών κτηνοτρόφων και αλιέων, καθώς όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι τους, ενώ είχαν εκλέξει τα μέλη της επιτροπής που θα τους εκπροσωπούσαν στο διάλογο, τα ονόματα αυτά δεν υπήρχαν στη λίστα του Μαξίμου.

Όπως είπαν, δεν άφησαν να μπουν μέσα άτομα που οι ίδιοι εξέλεξαν με δημοκρατικό τρόπο.
Κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν δημοκρατικά τους δικαιώματα, και δήλωσαν ότι θα συναντηθούν κανονικά με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση ήταν αρνητική για τη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία διαλόγου στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη στο Μάξιμου συμμετέχουν εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και από άλλα 38 μπλόκα.

Παρόντες μεταξύ άλλων οι κύριοι Κατρούγκαλος, Αποστόλου και Μπόλαρης (και οι βουλευτές Φάμελος, Παπαδόπουλος, Ραχωβίτης).

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στους αγρότες τις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των προτάσεων περιλαμβάνονται η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, βελτιώσεις στο ασφαλιστικό με την παροχή περισσότερων επιλογών εισφορών, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά και δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.


Πηγή: skai.gr