Ένταση στα Διαβατά - Κάτοικοι: Φέρανε στρατό και δεν πήραμε χαμπάρι (video)

Ένταση, με επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί, στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Κάτοικοι έχουν κλείσει την παλιά εθνική οδό προς την Έδεσσα, αντιδρώντας στη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα
με το seleo.gr, oι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν την επιτροπή περιφρούρησης των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την δημιουργία στο σημείο κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων και οι οποίοι παρέμεναν στο σημείο το τελευταίο δι?στημα, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί ένταση.

diavata 13-02-16 07

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν τόσο γύρω από το στρατόπεδο, όσο και μέσα σε αυτό, μετά την απομάκρυνση των κατοίκων από την πύλη του, με σκοπό να επιτραπεί σε συνεργεία του ελληνικού στρατού να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες στον χώρο για να μετατραπεί σε Κέντρο Μετεγκατάστασης.

Οι κάτοικοι της περιοχής των Διαβατών έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται στο δήμαρχο Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φέρανε ολόκληρο στρατό και δεν πήραμε χαμπάρι», ενώ όπως διαφαίνεται προτίθενται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Δέλτα προειδοποίησε την κυβέρνηση πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό. Όπως είπε, μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη.

diavata 13-02-16 07

Πηγή: skai.gr