Ξανθός: Επισπεύδουμε την κάλυψη των ανασφάλιστων - Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα ισχύει ήδη

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση για την καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, όπως προανήγγειλε στην Ολομέλεια, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 
 
Αναφέρθηκε σε αυξημένη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που όπως επισήμανε ο υπουργός έχει γίνει, αλλά και σε συνέργεια των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης, που επίσης έχει αρχίσει να υλοποιείται, όπως είπε ο κ. Ξάνθος προσθέτοντας ότι «οι μεταβιβάσεις πόρων και τον Γενάρη από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ το αποδεικνύουν αυτό».

Στόχος των ανωτέρω είναι «να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας αυτήν την περίοδο», επισήμανε ο κ. Ξανθός, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση των από 24.12.2015 και από 30.12.2015 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορούν στη ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων διαφόρων υπουργείων.

«Γι' αυτό ακριβώς προχωρούμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων ανθρώπων» προσέθεσε για να καταλήξει:

«Θεωρούμε ότι ήδη, από τη συζήτηση που έχει γίνει στη Βουλή, υπάρχει κλίμα ανακούφισης στην κοινωνία γι' αυτή την εξέλιξη».

Ωστόσο στην ίδια συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα για την υγειονομική κάλυψη των ανασφαλίστων ισχύει εδώ και ενάμιση χρόνο: «Ο Υπουργός λέει ότι καλύπτει ανασφάλιστους. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Δεν το ξέρετε ότι έχει γίνει ενάμισι χρόνο; Έχουν λάβει 240.000 συμπολίτες μας με τα ονοματεπώνυμά τους κάλυψη σαν να ήταν ασφαλισμένοι με όλα. Και το παρουσιάζετε σαν κάτι καινούργιο; » , σημείωσε χαρακτηριστικά στον νυν Υπουργό Υγείας ο κ. Γεωργιάδης. 

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του Γραφείου της Βουλής να εκδώσει  - για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά - δελτίο τύπου με αναφορά στο κυβερνητικό έργο, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει μόνον την τοποθέτηση του κ. Ξάνθου στην Ολομέλεια, ενώ εκλείπουν παντελώς οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση.



Πηγή: skai.gr