Τσίπρας: Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος

Την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου της ΠΑ που συνετρίβη τα ξημερώματα στη νήσο Κίναρο, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους των νεκρών.

«Εκφράζω
την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα. Ζήτησα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στην ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος αναφέρεται σε ανακοίνωσή του και Ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο. Οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του τραγικού αυτού συμβάντος που στέρησε τη ζωή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι το πρωί εντοπίστηκαν οι σοροί δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος που μοιραίου ελικοπτέρου. Δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν για την ανεύρεση του αγνοούμενου ανθυπασπιστή. 

Πηγή: skai.gr