Ένα μικρό αγοράκι ο πρώτος πρόσφυγας που πεθαίνει στο Αιγαίο το 2016

Τραγικό «ποδαρικό» στα νερά του Αιγαίου.

Ένα μικρό αγοράκι, περίπου δύο ετών, έγινε ο πρώτος ο πρόσφυγας που έχασε τη ζωή του το 2016 στα ύδατα που χωρίζουν την Ελλάδα από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Λιμενικό Σώμα.

Το άτυχο παιδί φαίνεται ότι πνίγηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου αφού η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαινε μαζί με περίπου 40 ακόμα άτομα προσέκρουσε σε βράχια ανοιχτά του Αγαθονησίου, εν μέσω κακοκαιρίας.

Ακόμα 38 επιβαίνοντες διασώθηκαν αφού κατάφεραν να αποβιβαστούν στο νησάκι Νερονήσι, ενώ μία γυναίκα που είχε πέσει στη θάλασσα διασώθηκε από σκάφος του Λιμενικού.

Η σορός του αγοριού εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από ψαράδες και αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου θα διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή. Τα στοιχεία του νεκρού παιδιού αλλά και των 39 διασωθέντων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Δέκα από τους αλλοδαπούς που έχριζαν άμεσης ιατρικής φροντίδας μεταφέρθηκαν επίσης στο Νοσοκομείο Σάμου.

Ακόμα 122 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν το Σάββατο από σκάφη του Λιμενικού και της Frontex ανοιχτά της Λέσβου, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, κι ενώ οι προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά παραμένουν μεγάλες παρά τη μικρή αποκλιμάκωσή τους λόγω του χειμωνιάτικου καιρού, ο οποίος αποθαρρύνει πολλούς ανθρώπους από το να επιχειρήσουν το ταξίδι από τις τουρκικές ακτές.

Εν τω μεταξύ, επίσης το πρωί του Σαββάτου, μία 60χρονη γυναίκα από τη Συρία άφησε την τελευταία της πνοή λίγο αφού αποβιβάστηκε στα παράλια της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έπασχε από σοβαρό καρδιακό νόσημα και η κατάστασή της επιδεινώθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την κακουχία του ταξιδιού.








Πηγή: skai.gr