Ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια (upd2)

Επίθεση από 10 άτομα που φορούσαν κράνη δέχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου. Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι άγνωστοι χτύπησαν τον κ. Οικονόμου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου. Ο βουλευτής δεν συνοδευόταν από άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας.

Αιφνιδιαστικά, εισέβαλαν στο μαγαζί δέκα άτομα με κράνη και κουκούλες, όπου τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν είναι ο Βασίλης Οικονόμου που ήταν βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και τώρα στη Νέα Δημοκρατία, και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι προξένησαν ζημιές και στο μαγαζί, ενώ φεύγοντας του φώναξαν: «Αν ξαναπατήσεις στα Εξάρχεια σε σκοτώσαμε». 

Ο Βασίλης Οικονόμου, αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, πήρε εξιτήριο από τον Ερυθρό  Σταυρό, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, μετά την άνανδρη επίθεση σε βάρος του στα Εξάρχεια.

«Δεν μπορεί στην εποχή που ζούμε να υπάρχουν άβατα. Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή τη ζούγκλα», είπε εξερχόμενος του νοσοκομείου..

Για το περιστατικό ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι του επιτέθηκαν 10 άτομα, τα οποία τον απείλησαν πως αν ξαναπατήσει στα Εξάρχεια θα τον σκοτώσουν.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της παράταξης, Γιάννης Πλακιωτάκης, και κάλεσε την Αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

«Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Η άνανδρη επίθεση δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!» αναφερει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Θα πρέπει να υπάρξει απομόνωση όλων αυτών αλλά και καταστολή ώστε να μην κρύβονται πίσω από τις κουκούλες δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Πρέπει να τελειώνουμε με το άβατο των Εξαρχείων. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση γι' αυτό. Όμως εγώ την έχω», αναφέρει σε δήλωσή του ο επίσης υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επικοινώνησε με τον κ. Οικονόμου, εκφράζοντας την συμπαράσταση του και καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ