Κλείσιμο

Φωτιές και δακρυγόνα σε Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή και Καλαμάτα

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στον Βόλο, στη μνήμη του Αλέξανδρου, ενώ δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια, καθώς αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, τοποθετώντας οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδους στη Λεωφόρο Δημητριάδος, στο κέντρο της πόλης.

Επεισόδια καταγράφηκαν και στην Κομοτηνή στο κτίριο της Παλαιάς Νομικής Σχολής, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης, όπου κατέληξε γύρω στις 7.30 το απόγευμα η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το κτίριο του πανεπιστημίου και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άνδρες των ΜΑΤ ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, και χημικά, ενώ λίγο μετά από τις 9 το βράδυ οι αστυνομικοί έκαναν μία προσαγωγή νεαρού από την ομάδα των αντιεξουσιαστών.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Καλαμάτα, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, λίγο μετά από τις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, επιτέθηκαν με καπνογόνα, πέτρες και καρέκλες στις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας άτομα από την πορεία έριξαν μπογιές και πέτρες στην Τράπεζα της Ελλάδος, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις τράπεζες στην οδό Σιδ. Σταθμού. Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές, ενώ μια ομάδα από 25 με 30 άτομα παρέμειναν έξω από το κτίριο όπου κρατούνται σε ένδειξη συμπαράστασης.

Επεισόδια και στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, το βράδυ της Κυριακής, στη διάρκεια της πορείας για τη συμπλήρωση επτά ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο, και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων. Στη συνέχεια, στην οδό 25ης Αυγούστου, προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα και αυτοκίνητα και έβαλαν και εκεί φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες.

Μικρής έκτασης ζημιές και στα Χανιά, σε διάφορα σημεία της πόλης από ομάδα νεαρών, κατά τη διάρκεια ανάλογης πορείας με αφετηρία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Ολιγομελής ομάδα νεαρών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, φορώντας κράνη και κουκούλες, έγραψε συνθήματα στην είσοδο του δημαρχείου και άλλα σημεία της πόλης. Στη συνέχεια, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, κατέστρεψαν ΑΤΜ και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο τράπεζας.
Πηγή: skai.gr