Οι γαλλικές αρχές στέλνουν αποτυπώματα και DNA στην Ελλάδα

Οι Γάλλοι έστειλαν DNA και αποτυπώματα τζιχαντιστών στις ελληνικές αρχές και εικάζεται πως ανάμεσά τους είναι του Αμπααούντ και των δραστών της Γαλλίας, για να αναζητήσουν οι ελληνικές αρχές στοιχεία ταυτοποίησης στις ελληνικές βάσεις δεδομένων. Ενδεχομένως τα συγκεκριμένα στοιχεία να ταυτοποιηθούν με ευρήματα από Παγκράτι και Σεπόλια αλλά θα είναι αδύνατο να ειπωθεί εάν υπάρχει σύνδεση με τον Αμπααούντ, καθώς δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκει ο γενετικός τύπος.

Σημειώνεται πως στρατολογητής τζιχαντιστών είχε συλληφθεί στο Παγκράτι. Είχε Συριακό διαβατήριο και αφέθηκε ελεύθερος με υπαιτιότητα των Βέλγων. Δέκα μέρες υπήρξε ενημέρωση πως επρόκειτο για Γάλλο σεσημασμένο για στρατολόγηση τζιχαντιστών στην Ευρώπη αλλά είχε εξαφανιστεί.

Οι γαλλικές αρχές όταν στις 2 Ιανουαρίου είχαν ενημερώσει για το κινητό κάποιου «Ομάρ» που συντονίζει τις επιχειρούμενες επιθέσεις στο Βερβιέ και είχαν πει ότι η πρώτη επιχείρηση θα γίνει στην Ελλάδα για τη σύλληψη του συντονιστή.

Οι γαλλικές αρχές επίσης σημειώνουν πως ο Αμπααούντ χρησιμοποίησε από την Ελλάδα το κινητό του 33χρονου Αλγερινού Ομάρ Νταμάς. Οι βελγικές αρχές διεξάγουν επιχείρηση στις 15 Ιανουαρίου και ακολουθεί έρευνα των ελληνικών αρχών στο Παγκράτι στις 17 Ιανουαρίου με τις συλλήψεις του Νταμάς και του Σύρου που τελικά ήταν Γάλλος τζιχανιστής. Ακολουθεί στις 17 Ιανουαρίου νέα έρευνα στα Σεπόλια σε οικία την οποία όμως οι ύποπτοι είχαν αδειάσει και βρέθηκαν μόνο κάποια γαλλικά διπλώματα οδήγησης.

Υπογραμμίζεται επίσης πως οι Βέλγοι φαίνεται να είχαν ταυτοποιήσει την φωνή του Αμπααούντ να επικοινωνεί από Ελλάδα και μετά ίσως και το DNA και αποτυπώματα, πάνω σε ευρήματα και στοιχεία που οι ελληνικές αρχές είχαν στείλει από τις έρευνες σε Παγκράτι και Σεπόλια. Οι βελγικές αρχές δεν ενημέρωσαν πάντως ποτέ τις αντίστοιχες της χώρας μας παρά τα αιτήματά που έγιναν.

Σύμφωνα τέλος με το ρεπορτάζ σημειώνεται πως υπάρχουν τζιχαντιστές 2η-3ης γενιάς με ευρωπαϊκά διαβατήρια που υποδέχονται στην Ελλάδα εκείνους που έρχονται από Συρία, προκειμένου να τους δώσουν πλαστά έγγραφα και να τους κατευθύνουν για τις ενέργειές τους.


Πηγή: skai.gr - Παναγιώτης Σπυρόπουλος