Έρευνες της ΕΛΑΣ για τρία άτομα που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις στο Παρίσι

Αίτημα των γαλλικών αρχών προς τις αρμόδιες ελληνικές για πληροφορίες σχετικά με τρία άτομα που θεωρείται ότι έχουν κάποια εμπλοκή στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, οι γαλλικές αρχές ζητούν πληροφορίες για έναν άνδρα που θεωρείται συνοδός ασφαλείας του Αχμάντ αλ Μοχαμάντ, του καμικάζι που πέρασε από τη Λέρο και πραγματοποίησε την επίθεση στο Σταντ ντε Φρανς.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το εν λόγω άτομο φαίνεται να συνόδευσε τον καμικάζι στο ακτοπλοϊκό του ταξίδι από τη Λέρο στην Αθήνα.

Μάλιστα φαίνεται να είχε μεταβεί στο νησί από τις αρχές Αυγούστου και να περίμενε εκεί τον αλ Μοχαμάντ.

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν μετέβη μαζί του στη Γαλλία ή αν έμεινε στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις του.

Παράλληλα, η Γαλλία έχει δώσει στην ΕΛΑΣ τα στοιχεία δύο υπηκόων βορειοευρωπαϊκής χώρας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κάποιο ρόλο στις επιθέσεις.

Η Γαλλία έχει ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εντοπίσει αν υπάρχουν στη χώρα μας ίχνη διέλευσης ή παραμονής τους, καθώς το Παρίσι εκτιμά ότι διέσχισαν την Ελλάδα οδικώς, από ή προς τη Μέση Ανατολή.
Πηγή: skai.gr