Κερατσίνι: Σε «Παύλου Φύσσα» μετονομάστηκε η οδός «Παν. Τσαλδάρη»

Παρουσία των γονιών του Παύλου Φύσσα καθώς και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η μετονομασία της οδού «Παν. Τσαλδάρη», του κεντρικού δρόμου του Κερατσινίου, σε «Παύλου Φύσσα», σε εκδήλωση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Κερατσινιώτης αντιφασίστας αγωνιστής.

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής», υπογράμμισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και συνέχισε λέγοντας ότι η δολοφονία του «έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων». 

«Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να ξεχάσουν. Να μην αφήσουμε το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές μας», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Οι γειτονιές του Παύλου στέλνουν το μήνυμα ότι η απάντηση στην παρισινή τραγωδία πρέπει να βασίζεται στην ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και όχι στον πόλεμο, το μίσος και το φόβο», τόνισε ο κ. Βρεττάκος.

Μετά την τελετή ακολούθησε συναυλία νεανικών μουσικών συγκροτήματα με μουσικούς φίλους του Παύλου Φύσσα, ενώ στις 19.00 θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70), το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.».
Πηγή: Πηγή: AΜΠΕ