Μουζάλας: Οι χώρες της ΕΕ έχουν προτιμήσεις στους πρόσφυγες

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας καταγγέλει, σε συνέντευξή του στο Reuters, τα ρατσιστικά κριτήρια που θέτουν οι χώρες μετεγκατάστασης των προσφύγων από τις χώρες άφιξης.

Υπάρχουν χώρες-μέλη της Ε.Ε. που κάνουν επιλογή προσφύγων. Θέλουν 10 χριστιανούς ή 75 μουσουλμάνους ή του θέλουν ξανθούς με γαλανά μάτια και άλλα τέτοια τα οποία προσβάλλουν την προσωπικότητα και την ελευθερία των προσφύγων.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε μάλιστα και σε παραδείγματα λέγοντας ότι η Σλοβακία δείχνει προτίμηση στους χριστιανούς πρόσφυγες, ενώ η Ουγγαρία θεωρεί πως ο μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών απειλεί τις χριστιανικές αξίες της Ευρώπης.

Παρόμοιους όρους έχουν θέσει κι άλλες χώρες με αποτέλεσμα η Ελλάδα να δυσκολεύεται να βρει πρόσφυγες για να τους στείλει σε ορισμένες χώρες.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση να πρέπει να θέσει τέλος σε τέτοιου είδους ρατσιστικά κριτήρια γιατί κάτι τέτοιο ενδέχεται να μετατραπεί σε μια ντροπιαστική αγορά ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr