Κλείσιμο

Βίντεο ΧΑ: «O,τι κινείται, σφάζεται»

Εντυπωσιακό βίντεο όπου ο Πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, εξηγεί σε μέλη της ΧΑ βήμα προς βήμα τον σχεδιασμό επικείμενης επίθεσης, πιθανόν σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών, ήλθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Έθνος», εμφανίζεται ο Πατέλης να δίνει το περίγραμμα μιας σχεδιαζόμενης επιχείρησης, ενώ υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές και στη δομή της οργάνωσης, καθώς ο πυρηνάρχης καθιστά σαφές στους υφισταμένούς του πως θα πρέπει πρώτα να λάβει το «πράσινο φως» από τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Ακολουθούν, κυνικά, οι οδηγίες «ό,τι κινείται, σφάζεται» και να μην μείνει «τίποτα όρθιο», με τον Πατέλη να διευκρινίζει όμως, σε μια ακόμα ένδειξη της σύνδεσης μεταξύ της ηγεσίας και των ομάδων εφόδου, πως περιμένει να μάθει τη «γραμμή» που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

«Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε [...] Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ότι 'γραμμή' πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε», συμπληρώνει, λέγοντας μάλιστα στην ομάδα του «κάντε το σταυρό σας» για να λάβουν άδεια για την επιχείρηση.

Ο Πατέλης είναι ένας από τους υπόδικους στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής και το επίμαχο βίντεο ουσιαστικά έρχεται να στηρίξει τις καταγγελίες της μητέρας του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα πως η ΧΑ ήταν μια οργανωμένη ομάδα με εγκληματική δράση και ιεραρχία.

Πηγή: skai.gr