Κλείσιμο

Τριάντα επιχειρηματίες οι στόχοι απαγωγής της ομάδας Πετρακάκου (φωτογραφίες)

Απαγωγές 30 επιχειρηματιών, στα πρότυπα της πολύκροτης απαγωγής του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, σχεδίαζε με κάθε λεπτομέρεια η ομάδα του Πετρακάκου σύμφωνα με σημειωματάριο που βρήκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη γιάφκα στην περιοχή του Μαραθώνα.

Όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι-αποθήκη βρέθηκε σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων που αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής.

Έξω από το σπίτι-αποθήκη έχουν βρέθηκαν έξι IX αυτοκίνητα, ένα IX φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες, που θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ένα από τα οχήματα φαίνεται πως είναι από τα τρία κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά από τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η Αντιτρομοκρατική, στο οίκημα έχει επίσης εντοπίσει σάκους με βαρύ οπλισμό, όπως ρουκέτες και καλάσνικοφ και πυρομαχικά.

Το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από μέλος της λεγόμενης «συμμορίας ληστών του Διστόμου», στην οποία συμμετείχε και ο προσφάτως συλληφθείς στον Βόλο, Γιώργος Πετρακάκος.
Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών ημεδαπών (δύο ανδρών και μίας γυναίκας), οι οποίοι συνελήφθησαν την 24-09-2015, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας: 

Πρόκειται για τους:

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟ Γεώργιο, 
 

ΘΕΟΦΙΛΟΥ Μαρία 


ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Θεμιστοκλή 


Σε βάρος των συγκεκριμένων ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη:

Για τα κακουργήματα των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, όπλων και πυρομαχικών από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής όπλων από κοινού και κατά μόνας, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και μη, της υπόθαλψης εγκληματία από κοινού και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια αποκλειστικά χρήση.

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από οπλισμό και οχήματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε αποθήκη στην περιοχή του Μαραθώνα Αττικής, καθώς και άλλες φωτογραφίες από ευρήματα στην αγροικία στο Μώλο Φθιώτιδας:

Αποθήκη στο Μαραθώνα Αττικής




Πηγή: skai.gr