Αναγνωστοπούλου για θρησκευτικά: Ό,τι και να πει κανείς σε αυτή τη χώρα παραποιείται

Για παραποίηση των λεγομένων της στο θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών μίλησε σήμερα Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μετά την εντονότατη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου.

«Ό,τι και να πει κανείς σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας. «Ό,τι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινο, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου στο Mega.

«Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία» πρόσθεσε.

«Είναι δυνατόν να λέμε ότι η χριστιανική πίστη δεν μάς χρειάζεται στην διδασκαλία;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Τα θέματα της παιδείας δεν ρυθμίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες ή τις απαιτήσεις των παιδιών... Ας ληφθεί μια πρόνοια για τα παιδιά που ανήκουν σε άλλα θρησκεύματα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απάντησε με καυστικό τρόπο σε όσα φέρεται να είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τα θρησκευτικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε ότι η υπουργός («κάποια κυρία») έχει την αρμοδιότητα για μια τέτοια απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο αρμόδιο είναι το Σύνταγμα το οποίο προβλέπει εθνική ελληνοχριστιανική παιδεία».
Πηγή: skai.gr