Κλείσιμο

Τι συμβαίνει τελικά με το θέμα Μητρόπουλου;

Επιμένει ο Αλέξης Μητρόπουλος. Μετά την αναδίπλωση από τις χθεσινές του δηλώσεις και την απόφαση να συμμετάσχει τελικά στην "τιμητική για τον ίδιο, όχι για την ηγεσία του κόμματος" 15η θέση του ψηφοδελτίου, επανέφερε την "υπόθεση του 1 εκατομμυρίου" και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα Σάββατο.

Ο κύριος Μητρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα και επιπλέον να διενεργηθεί σχετική ψηφοφορία. Περαιτέρω επανέλαβε ότι πρόκειται για μια υπόθεση 16 ετών η οποία «παρά τις κάποιες ατέλειες» έχει «σε γενικές γραμμές λυθεί», ώστε «δεν υπάρχει λόγος ουσιαστικός που να οδηγεί σε αυτή τη σπίλωση και τον αποκλεισμό» του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  

Ο Νίκος Βούτσης πήρε θέση, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τασσόμενος υπέρ της “ερμηνείας” Μητρόπουλου ότι δηλαδή ο λόγος του παρ’ ολίγον αποκλεισμού του και τελικά της τοποθέτησης του ονόματός του σε μη εκλόγιμη θέση της λίστας «δεν είναι το οικονομικό ζήτημα το οποίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει, αλλά το πολιτικό», ότι δηλαδή με τις δημόσιες παρεμβάσεις του από τον Φλεβάρη έως τώρα, ο κύριος Μητρόπουλος κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από εκείνη του κόμματος, αποδομώντας μεταξύ άλλων την διαπραγματευτική τακτική και πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Ακριβώς αντίθετη ήταν η τοποθέτηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο οποίος δήλωσε ότι η αιτία πίσω από τις σχετικές αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος για το πρόσωπο του κυρίου Μητρόπουλου ήταν το «ανοιχτό θέμα του» με την δικαιοσύνη και όχι η όποια πολιτική του θέση. 
Πηγή: skai.gr